Loopia Webbhotell 

Loopia i Västerås är ett av Sveriges största webbhotell och Loopia är allra störst när det gäller domänregistreringar, åtminstone av .SE-adresser. Loopia grundades 1999 och har kontor i Sverige, men även i Serbien. Företaget är helt klart ett av de ledande webbhotellen i Sverige och har bl a fått utmärkelser som "Sveriges Bästa Webbhotell" av tidskriften InternetWorld år 2002 och 2005. Sedan år 2005 ingår Loopia i den norska koncernen Mamut, där även webbhotellet Active24 ingår. Om man kollar på AllaBolag (se separata länkar längst ned) så går Loopia mycket bra ekonomiskt och omsättningen och vinsten ökar för varje år.

Till skillnad från många konkurrenter så utvecklar Loopia större delen av sina system själva och de har bl a en mycket bra och populär domänhanteringstjänst kallad LoopiaDNS. Från den kan man sköta alla sina domäner oavsett om man har dem placerade hos Loopia eller på något annat webbhotell och många kunder som har många domännamn använder LoopiaDNS. Totalt administrerar Loopia nästan en halv miljon domännamn och antalet ökar hela tiden!

Som webbhotell erbjuder Loopia ett Privatpaket för 83 kronor per månad och ett Företagspaket för 141 kronor per månad. Det låter inte så billigt, men utrymmet är hela 5 GB  respektive 10 GB per konto och du kan lägga upp precis hur många domäner du vill i paketen! Du får alltså plats med massor av olika hemsidor i samma paket. Det är ungefär samma lösning som Binero har och vilket av dessa webbhotell som passar bäst när man har många hemsidor är hugget som stucket. Både Loopia och Binero är dessutom extremt billiga när det gäller domänavgifterna så jag tycker det är en smaksak vilket av dessa webbhotell jag skulle valt ifall jag har många domäner. En del gillar Loopias kontrollpanel och DNS-hantering, men Binero lär vara på gång med en ny variant så vi se hur det utvecklar sig. Nu har även City Network tagit upp kampen mot Binero och Loopia och erbjuder också obegränsat med domännamn i sitt paket.

När Loopia firade tioårsjubileum hade de en uppskattad reklamtävling där alla kunde skicka in sina bidrag och nedanstående bidrag blev vinnare:

Tre senaste åren ekonomiska information om Loopia Aktiebolag på Allabolag:
Bolagsöversikt
Bokslut och nyckeltal
Befattningshavare

Tillbaka till huvudsidan www.webbhotelltest.se