City Network Hosting AB

City Network startades i början av 2002 av två av de tidigare ägarna till Ballou, Johan och Göran Christenson i Karlskrona. Under något år hade City Network sitt kontor "vägg i vägg" med Ballous kontor och serverhall på Ronnebygatan 36 i Karlskrona. Därefter flyttade City Network ett par kvarter bort till Borgmästaregatan 18 och tog över Sparbanken/Föreningssparbanken/Swedbank's gamla bankvalv som serverhall! City Network (med tidigare bifirman Box Hosting) har sedan dess funnits på denna adress och serverhallen utökas ständigt med nya servrar och om man kollar på AllaBolag (se länkar längst ned på sidan) så går verksamheten bra ekonomiskt de senaste två åren!

Idag (februari 2012) har City Network en bra bit över 10 000 kunder runtom i hela Sverige och City Network är nu ett av de ledande webbhotellen i Sverige. City Network erbjuder webbhotellpaket med bl a gratis domännamn och hela 10 GB utrymme som normalt kostar 74 kronor per månad inklusive moms. Liksom hos Binero och Loopia kan du lägga hur många domännamn du vill i detta webbhotellpaket, vilket är perfekt om du har många olika hemsidor!

Just nu kör City Network dock med en kampanj så under första året kostar paketet bara 10 kronor per månad för nya kunder, d v s endast 120 kronor att betala för första året, så det kan jag verkligen rekommendera om du är ute efter att testa ett bra webbhotell! City Network har även tagit bort den tidigare uppläggningsavgiften samt skaffat en suveränt bra kontrollpanel så jag kan verkligen rekommendera City Network.

Normalpriset är alltså ungefär samma som hos Binero och Loopia, som också erbjuder obegränsat med domännamn i paketet. Dock erbjuder City Network numera störst utrymme och skulle man ha behov av så enormt utrymme är City Network ett bra val! CityNetwork kom på delad andraplats i Internetworlds stora test av webbhotell 2010.

En annan positiv sida är att City Network i dagsläget är bland de absout billigaste när det gäller domänregistreringar.

Mycket intressant är också City Networks erbjudande när det gäller dedikerad server! De tar ingen uppläggningsavgift och priserna är från 695 kronor per månad och uppåt (exklusive moms) beroende på hur man vill ha servern konfigurerad. Det finns fyra olika servertyper att välja mellan och man kan även välja till ett "pluspaket". Mest anmärkningsvärt är annars att City Network som första webbhotell i Sverige garanterar 100 procent upptid för egen server (gäller även co-locationservrar). Om inte 100 procent upptid levereras ersätts du som kund.

Helt klart ett mycket intressant alternativ för de som söker egen serverlösning!

City Network har även tjänsten City Cloud där man skapar sig en egen server i realtid och sedan bara betalar för det som används. Mer information om City Cloud kommer senare.

Här i "18 hus arton" på Borgmästaregatan 18 i Karlskrona har City Network och Box Hosting både kontor och serverhall. Byggnaden är ett tidigare Domus-varuhus som senare blev ett Sparbankskontor och numera innehåller Hennes & Maurits i markplan och första våning och övriga våningar är kontorslokaler. I källarplanet har City Network övertagit Sparbankens gamla bankvalv och byggt om lokalen till en hypermodern serverhall.

Tre senaste åren ekonomiska information om City Network AB på Allabolag:
Bolagsöversikt
Bokslut och nyckeltal
Befattningshavare

Tillbaka till huvudsidan www.webbhotelltest.se