Binero AB  238x60_binero

Binero AB är ett företag med säte i Kista, strax utanför Stockholm. Företaget grundades 2001 och hette då Aleborg Solutions AB, efter grundaren Anders Aleborg. Hösten 2007 bytte bolaget namn till Binero AB, efter en pristävling där deras kunder kunde lämna namnförrslag. Det var dåvarande marknadschefen och i webbhotellbranschen mycket kände Jonathan Sulo som anordnade tävlingen. I samband med namnbytet ändrade man även helt den grafiska profilen och förklarade att målsättningen var att bli Sveriges största webbhotell inom tre år. Om man kollar deras tre senaste bokslut hos Allabolag (länk finns längst ned på sidan) så är utvecklingen onekligen positiv. Omsättningen de senaste tre åren har varit 3,0, 5,8 respektive 9,4 miljoner och bolaget gjorde t o m en liten vinst senaste året.

Binero säger sig vare ett ägarstyrt företag med aktiva delägare som har en lång erfarenhet och en stor kunskap av webbhotell- och domännamnsbranschen. Binero utsågs både år 2009 och 2010 till "Sveriges bästa webbhotell" av tidningen Internetworld. Binero har som målsättning att vara "billigast på domännamn och vänligast på webbhotell i Sverige". Det första målet uppfyller de helt klart då de, tillsammans med Loopia, är billigast när det gäller domännamn (i synnerhet .NU-domäner)!

När det gäller webbhotell så erbjuder Binero ett privatpaket för 69 kronor per månad och ett företagspaket för 138 kronor per månad. Det ingår hela 100 GB respektive 200 GB utrymme i paketen och obegränsat antal domännamn, vilket innebär att du får plats med massor av olika hemsidor med egna domännamn i varje paket. Binero har, som redan nämnts, även Sveriges billigaste domänregistreringar och en annan fördel är att du kan betala månadsvis samt att det inte finns någon bindningstid i webbhotellpaketen.

Denna sida ligger numera på Binero efter att tidigare ha legat hos Surftown.

Binero har även en suveränt bra domäntjänst som är helt gratis(!). Du kan helt enkelt registrera eller parkera dina domäner hos Binero och sköta all DNS-hantering via en kontrollpanel! Ska du registrera en ny .NU-domän är Binero (tillsammans med Loopia) extremt billiga jämfört med de flesta andra webbhotell!

Binero har sin serverhall i Bankgirocentralens lokaler i Stockholm, vilket innebär att serverhallen är ett skyddsobjekt i första säkerhetsklass. Det finns därför vakter på plats dygnet runt och de har givetvis även kontinuerlig övervakning av alla servrar i serverhallen finns även dieselgenerator som tar över vid längre strömavbrott. Som hårdvara använder Binero servrar från Dell och Cisco och liksom nästan alla andra webbhotell har de både Windowsbaserade och Linuxbaserade servrar. En viktig detalj är också att Binero har full redundans i internetförbindelsen med Telia och Tele2 som operatörer.

Mycket mer information om företaget finns på Bineros hemsida!
728x90

Vi har testat paket hos Binoro och är mycket nöjda med allting! Har du bara en domän och hemsida finns det betydligt billigare alternativ, men har du många hemsidor är Binero ett av de absolut bästa valen! De kan lägga in precis hur många hemsidor du vill i varje paket och 100 GB i privatpaketet räcker ju till tusentals normala hemsidor. En stor fördel är också deras billiga domäner och att man kan hantera precis allting via deras kontrollpanel samt givetvis även att det inte finns någon bindningstid eller uppsägningstid.

Tre senaste åren ekonomiska information om Binero på Allabolag:
Bolagsöversikt
Bokslut och nyckeltal
Befattningshavare

Tillbaka till huvudsidan www.webbhotelltest.se