ManuFrog Webbhotell 

ManuFrog är det billigaste webbhotellet i Sverige. För 100  kronor per ÅR inklusive moms (ingen uppläggningsavgift!) får du ett Lite-konto med 350 MB utrymme som du fritt kan fördela på upp till tio olika domännamn. Det finns även ett Standard-paket som kostar 250 kronor per år och ett Power-paket som kostar 450 kronor per år. I det sistnämnda ingår 2 GB utrymme och du kan ha upp till 20 domäner. Fakturering sker via e-post och första månaden är alltid gratis. Du får helt enkelt fakturan och betalar den när en månad har gått. Är du inte nöjd betalar du helt enkelt inte första fakturan så tas ditt konto automatiskt bort.

Manufrog har en mycket smidig, med dock lite långsam, kontrollpanel (Cpanel) där du bl a kan installera närmare 50 olika program genom verktyget Fantastico DeLux, t ex forum, shoppinglösningar och bloggar (dock ingår ingen support på dessa program och det är inte alltid helt lätt att få dem att fungera. Manufrog kan ibland upplevas som lite långsamt, men behöver du utrymme för flera domäner med utrymmesmässigt små och mindre avancerade hemsidor så är Manufrog absolut ett mycket bra alternativ. En nackdel är också att servrarna finns i USA (vilket gör att det går lite långsammare), men sedan hösten 2009 erbjuder de även plats på servrar i England för de två större paketen mot ett minimalt tillägg.

Som skrivet så finns servrar i USA och England, men supporten finns i Örebro i Sverige och de gånger jag provat att skicka e-post har jag i princip alltid fått svar direkt eller åtminstone inom ett par timmar. ManuFrog är en del av Manofactory.org som är en enskild firma som ägs av Susanna Manu. och hon driver firman tillsammans med sambon Erik Ring. Eftersom Manufactory.org inte är ett aktiebolag finns ingen ekonomisk information om företaget hos AllaBolag, men här kommer en länk till den information som går att få fram om företaget.